Windexcursie Nijmegen - geluidservaring

Tijdens de informatiemarkt hebben we vragen gekregen over het geluid dat windmolens maken als zij draaien. Daarom organiseren we voor omwonenden van het terrein van Centrale Gelderland een windexcursie naar het windpark Nijmegen-Betuwe. Dit windpark is gekozen vanwege de nabijheid van Nijmegen/ Beuningen en de goede contacten en mogelijkheden om hier meerdere bezoekersgroepen te ontvangen. Bij de aanmelding krijgen direct omwonenden voorrang op de inschrijving. 


Tijdens de excursie krijgt u een korte presentatie over windenergie en windturbines. Op verschillende afstanden van de windturbines kunt u ervaren wat het geluid van een windturbine is. Deze ervaring vindt plaats onder leiding van een gids over het terrein van windpark Nijmegen - Betuwe. Houd u rekening met schoeisel en kleding. 


Aanmelden voor de windexcursie is verplicht. Er zijn per starttijd een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol. 

 

Meld u hier aan voor:

- Excursie van 10.00-11.30 uur; aanwezig zijn om 9.45 uur

- Excursie van 11.30-13.00 uur; aanwezig zijn om 11.15 uur

- Excursie van 13.00-14.30 uur; aanwezig zijn om 12.45 uur

 

GOED OM TE WETEN:

Toegankelijkheid

We zijn te gast op het terrein van windpark Nijmegen - Betuwe. Gezien de wandeling over het terrein, is de excursie niet geschikt voor minder valide bezoekers en jonge kinderen. ENGIE kan bezoekers vragen zich te legitimeren (en ook toegang te ontzeggen).

Parkeren

Parkeren kan op het terrein bij het windpark. Is dit terrein vol, dan parkeert u op aanwijzing van de verkeersregelaar aan een kant van de weg nabij het windpark. 

Weersomstandigheden

Indien weersomstandigheden ervoor zorgen dat de windturbines niet in bedrijf zijn door bijvoorbeeld te harde of geen wind, dan kan ENGIE de windexcursie uitstellen. In dat geval ontvangt u enkele dagen voor de windexcursie een mail met nadere informatie.